Kurs i spekemat av viltkjøtt

Lær å lage spekelår, salami og spekepølser av viltkjøtt.

Formålet med kurset: Deltakeren skal selv kunne lage spekemat av viltkjøtt basert på egen råvarer og forstå grunnleggende teknikker.

Sentrale emner: Tingenes rekkefølge er ikke tilfeldig, håndtering av råvarer, melkesyregjæring av kjøttfarse og stapping av pølser, røyking og speking.

Målgruppe: Alle som er interessert i tradisjonsmat og ønsker å lære nye og gamle produksjonsteknikker.

Kontakt oss: Telefon 57 75 21 80 eller hjort@hjortesenteret.no

Mange ønsker å lage spekemat å hjortevilt. Vi lærer deg how to do it 😉

 

Pølsetarm er et univers av muligheter. Både kunsttarm og naturtarm finnes i et utall av varianter, og på kursene våre demonstrere vi flere type som denne kunsttarmen med nett – foto (c) Åsgeir Størdal 2020

 

Rettarm til produksjon av salame di cervo – hva i all verden er det – foto (c) Johan Trygve Solheim 2021

 

Kunsten av speke er edel og spennende – foto (c) Johan Trygve Solheim 2021

 

Tidligere statsminister Erna Solberg satte stor pris på produktene innovert ved Norsk Hjortesenter da hun var på besøk i august 2021